Siirry pääsisältöön

INFO

Työn touhussa

Hieronta alkaa
Koulutin itseni hierojaksi -97 ja pääsin nopeasti mukaan Suomen Urheiluliiton kotimaan ja ulkomaan leireille. Aluksi hoidin voittajavaatimattomampia tehtäviä. Hieronta on taitolaji ja siinä on hyvä olla synnynnäinen ’tatsi.’ Voisi sanoa, että hieronnassa vähintään 50% on sellaista henkistä psyykkausta. Pistin itseni likoon urheilijoiden puolesta ja sana levisi. Edustin Suomea lihashuoltajana mm kolmissa EM-kisoissa ja minut valittiin Helsingin MM-kisoihin.

Bahamalta tuli kutsu hieromaan sen maajoukkuetta ja vuoden olin Dohassa (Qatar). Minulla on ollut onnea päästä hieromaan huippu-urheilijoita ja matkustella ympäri maailmaa leireillä. Olen päässyt aitiopaikalta tarkkailemaan ja seuraamaan erilaisia urheilijoita, heidän metodejaan ja harjoitteitaan. Siitä olen kiitollinen Suomen Urheiluliitolle ja muille tahoille. Käsittelyssäni on käynyt seitsemän olympiavoittajaa, lukuisia MM- ja EM-finalisteja ja yli 300 Suomen mestaria.

Pohjaton innostus urheiluun
Kilpailuura alkoi jo 8 vuotiana, telinevoimisteliana. Sen jälkeen olen tähän päivän asti kilpailut joka vuosi aina jossain lajissa. Omassa työssäni valmennus, personal training ja hieronta ovat kaikki jollain lailla yhteydessä toisiinsa. Kun harjoitan yhtä osa-aluetta, niin kahdesta muusta osaamisesta on apua. Esimerkiksi hierojana toimiessani minulla on hyötyä siitä, että olen itsekin urheillut. Personal trainauksessa on hyötyä tietää lihakset ja vammojen ehkäisy - tai miten pystyy treenaamaan vaikka on joku paikka hajalla. Kokemuksesta ja tieto-taidosta on hyötyä. Parhaimpana ominaisuutenani pidän itse kuitenkin ihmistuntemuskykyäni ja henkisiä puoliani: motivaatiokyky ja psyykkaus.

Ei tarvitse olla maailman paras, ei edes toiseksi paras, mutta jokaisen taistelutahto tai innostus mihin tahansa tekemiseen, oli se sitten halonhakkuu tai kilpaurheilu, voi olla yhtä suuri kuin maailman parhaimmalla omassa lajissaan. Täytyy löytää sisimmästään se mikä motivoi, mikä auttaa pääsemään vastoinkäymisten yli.